Aftermarket Services

Istoric

Alpha Aftermarket Services SRL si-a inceput oficial activitatea in luna iulie 2007 odata cu eliberarea Certificatul Unic de Inregistrare. Totul a debutat cu trei luni mai devreme, in aprilie, cand fondatorii, Silviu Manastirean – actualmente managerul firmei si Laura Axente – project manager, au inceput dezvoltarea catalogului electronic de piese auto si masini pentru Derendinger Elvetia. Urmatorul pas a fost infiintarea unei societati comerciale si recrutarea de personal, vorbitor de llimba germana si cu cunostinte de operare PC in scopul extinderii proiectelor pentru catalogul electronic.

Primul sediu social al firmei a fost pe sos. Alba Iulia nr. 17. In august 2007 firma numara 5 angajati iar la finele aceluiasi an, numarul acestora a crescut la 7; in decembrie 2008 firma numera 15 angajati aflandu-se intr-o continua extindere. In anul 2013, numarul angajatilor AAS a ajuns la peste 40.

Daca la inceput, firma avea ca domeniu de activitate, prelucrarea catalogului electronic de piese auto si masini, incepand cu luna noiembrie 2008, societatea si-a diversificat activitatea cu domenii noi precum programarea de soft si call center. In tot acest timp, serviciile firmei s-au indreptat spre un singur client – Derendinger, actualmente SAG (Swiss Automotive Group) asa cum si-a schimbat denumirea in urma fuziunii cu o alta firma din Elvetia.

Incepand cu octombrie 2008, Alpha Aftermarket Services a optat pentru un sediu mai mare, o cladire cu 3 niveluri, unde departamentele firmei (programare, call center si catalog) sa aiba posibilitatea sa se dezvolte.

Odata cu trecerea timpului, Alpha Aftermarket Services si-a marit activitatea inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de la ~45.000 Euro in 2007 la ~150.000 Euro in 2008 si peste 500.000 Euro in 2012.

Planurile AAS pentru viitor sunt unele optimiste: o crestere a cifrei de afaceri pana in 2015 la 700.000 Euro, cresterea activitatii si a numarului de angajatil la 50 precum si sporirea calitatii muncii prestate, toate acestea intr-un mediu de lucru mai placut, mai bine organizat.